Over mij

Mijn passie voor fotografie ontstond nadat ik op 7 jarige leeftijd een foto mocht maken met mijn vaders fotocamera. Met die ene druk op de knop legde ik een stukje van mijn leven vast. Een herinnering aan een mooie dag met ons gezin. Ik vond het waanzinnig spannend hoe de uiteindelijke foto eruit zou komen te zien en kon niet wachten tot het filmpje ontwikkeld was. Dat gevoel van spanning is eigenlijk nooit meer weggegaan. Hoewel je met de huidige digitale technieken direct het resultaat van die druk op de ontspanknop kunt zien, is het toch iedere keer weer afwachten of het uiteindelijke resultaat is geworden zoals je het voor ogen had.

Na het maken van die eerste foto ging ik al snel sparen voor een eigen camera en begon me te bekwamen in het fotograferen. Na verloop van tijd richtte ik mijn eigen donkere kamer in en leerde ook het ontwikkelen en afdrukken van foto's.

Toen ik mijn schoolcarriere had afgerond kreeg ik een baan bij een fotowinkel in Boxmeer waar ik 12 jaar gewerkt heb. Daar kreeg ik de kans om de fotovakschool te volgen en mijn vakdiploma fotografie te behalen. De kennis die ik hiermee opgedaan had kon ik gebruiken bij het maken van o.a. portretfoto's en huwelijksreportages die er tijdens mijn werk gemaakt moesten worden.

In 1998 ben ik van baan veranderd en sindsdien ben ik werkzaam bij een distributeur in computerhardware. De liefde voor de fotografie is echter gebleven, vandaar dat ik op een bepaald moment besloot om naast mijn gewone baan een fotografiebedrijf te starten. Ik geniet met volle teugen van het maken van de mooiste foto's van anderen. Het geeft elke keer weer veel voldoening als je hoort hoe tevreden je klanten zijn.
Volg mij ook via mijn Facebook-pagina. Zo blijft u altijd op de hoogte van de nieuwtjes van Rob Daanen Fotografie.